Spara pengar
En blogg om att spara pengar
Gratis program

Bäst gratis office – alla gratisalternativ

21 augusti, 2018 - 17:06 221 kommentarer

Här hittar du de bästa gratis-alternativen till svenska Microsoft Office som är helt gratis och som också kan öppna filer från Microsoft Word, Excel mfl!

LibreOffice

LibreOffice är utrustat med allt du behöver för att arbeta med ordbehandling, kalkyl- och sifferhantering, presentationer, rita skisser och diagram, skapa databaser och ställa upp matematiska ekvationer. I LibreOffice finns program inkluderat som mer eller mindre är direkta gratisalternativ till betalversioner av office-paketet. De medföljande programmen har också stöd för att öppna filer från Microsoft Word, Excel, Powerpoint med flera.

Att tanka hem Libre Office är helt gratis och på länken nedan hittar du den officiella hemsidan där du kan du tanka hem den svenska versionen helt gratis:

https://sv.libreoffice.org/

OpenOffice

OpenOffice är en helt gratis programvara som like LibreOffice är utrustad med allt du behöver [...]

Spartips

Drick vatten till maten och spara upp till 7000 kr per år

24 maj, 2018 - 14:15 1 kommentar

I Sverige har vi ett av världens bästa kranvatten och det kostar nästan ingenting (48 öre per liter enligt Svenskt Vatten). Att dricka vatten till måltiden är både nyttigt och hjälper dig spara massa pengar och borde för de allra flesta människor egentligen vara en självklarhet.

Genom att dricka vatten istället för annan dryck kan du spara upp till 7000 kr per år. Kranvatten kostar nästan ingenting medan läsk, juice och mjölk är dyrt. Att dricka en 33 cl läsk eller två glas juice kostar ungefär 10 kr. Om du spenderar 10 kr på dryck per måltid och äter två gånger om dagen kan du spara 7300 kr per år och person genom att välja vatten istället för annan dryck. Dricker du istället två glas mjölk till maten kostar det [...]

Hej världen!

10 januari, 2018 - 15:04 1 kommentar

Hej och välkommen till Spara-pengar.se!

Denna blogg kommer handla om hur du kan spara pengar genom att fatta smartare beslut. Bloggen kommer förhoppningsvis att uppdateras minst en gång i månaden så kika gärna in då och då för grymma spartips!