Spara pengar
En blogg om att spara pengar

8 appar att ladda ner -för en smidig vardagsekonomi

31 juli, 2019 - 15:01 7 kommentarer

Med hjälp av appar i mobilen kan du sköta din ekonomi även när du är på språng. Sätt igång ett sparande, gör en budget och få pushnotiser när det är dags att betala en räkning. Möjligheterna är många och idag finns det en mängd appar som kan hjälpa dig att hålla koll på din ekonomi. Här listar vi 5 smarta appar att ladda ner för dig som enkelt vill spara mer pengar! 

1. Dreams 

Dreams är en app utvecklad för att hjälpa dig att spara pengar till dina mål. Lägg in ditt mål i appen och bestäm hur mycket du vill spara samt hur lång tid du behöver. Appen hjälper dig exempelvis med smarta sparhack anpassade efter hur du beter dig, och uppmuntrar till ett ökat sparande. Dreams ger dig [...]

Så lyckas du med matlådan

21 juli, 2019 - 10:18 6 kommentarer

Jag har tidigare skrivit om hur mycket pengar du kan spara om du tar med dig matlåda till jobbet. HÄR kan du läsa mer om det. Men hur gör man egentligen för att lyckas? Enligt en undersökning genomförd av ICA vill 26% av svenska befolkningen ta med matlåda oftare till jobbet än vad de gör idag. Nedan topp tre avseende vad de tillfrågade i undersökningen tror behövs för att lyckas med att faktisk ta med sig matlåda till jobbet: 

 

 

1. Hjälp att planera (34 %)

 

2. Påminnelse (24 %)

 

3. Inspiration på bra recept till matlåda (23 %)

 

 

Det mest effektiva och det mest ekonomiska är att laga flera portioner samtidigt och sedan frysa in dem eller ställa matlådorna i kylen. [...]

Spara med matlåda

16 juli, 2019 - 17:25 2 kommentarer

Att det är smart att ta med matlåda har du säkert hört förut. Det är många gånger nyttigare och mer ekonomiskt. Men frågan är hur mycket du egentligen sparar på att ha med dig en matlåda till jobbet. Är det värt besväret? Här får du svaren! 

Så mycket spenderar du på lunch:  Exempel 1: ”Restaurangätaren”

I Sverige kostar en genomsnittlig lunch ute ungefär 95 kronor. Låt oss säga att du är en riktig lyxlirare som äter arbetsveckans alla luncher på restaurang. På en vecka spenderar du då 475 kronor på lunch. Anta att du arbetar 44 veckor om året. Det blir 20 900 kronor per år. Enbart på lunch!

Exempel 2: ”Butikskunden”

Färdiga maträtter i butik kostar idag mellan 20-60 kronor, vi väljer därför att räkna på en daglig [...]

Bli matsmart - så handlar du ekonomiskt

10 juli, 2019 - 15:21 1 kommentar
Matkostnader är en stor utgift i de allra flesta hushåll. Men det finns många sätt att handla smartare! Läs våra tips och bli mer köpmedveten, spara tusentals kronor, bara på mat!  Fem tips för att hålla ner matkostnaderna: Storhandla

Småvändor till affären blir ofta dyrare än vad vi tänkt oss. Chips, läsk, godis och snabbmat riskerar att slinka ner i korgen vilket inte bara är onyttigt utan också dyrt. Genom att undvika spontana turer till affären kan dina matkostnader hållas nere samtidigt som du sparar tid. Undvik gärna storhandling direkt efter lön, då du ofta känner dig lite extra rik, samt när du är hungrig. Risken finns att du lägger ner en rad onödiga saker i korgen bara för att du är sugen. 

Planera din handling

Gamla kläder ger klirr i kassan

5 juli, 2019 - 9:55 12 kommentarer

Att låta någon annan få glädje av kläder du inte längre gillar, eller vill ha är bra för såväl plånboken som miljön. Genom att sälja kläder som ändå inte används får du dessutom pengar som du kan använda till annat. Pengar in, ger lätt ett sug att köpa nytt, så en idé för att lättare spara pengarna som du tjänar är att skapa ett separat sparkonto dit du direkt för över vinsten. 

Enligt en hållbarhetsundersökning från Sifo, beställd av Tradera och Avfall Sverige, har svenskarnas intresse för att köpa kläder second hand ökat. Resultatet i undersökningen visar även att 67 procent av de tillfrågade ofta slänger kläder istället för att sälja vidare, trots att kläderna är i fint skick. En undersökning som Myrorna har gjort visar att sju av tio svenskar bara [...]

Shoppa hållbart - spara mer

27 juni, 2019 - 11:48 2 kommentarer

Du kan hitta allt från lyxig vintage till unika, charmiga möbler. Dessutom är det trendigt, miljövänligt och ekonomiskt. Fördelarna med att handla second hand är många! 

En vanlig svensson handlar omkring 13,5 kilo nyproducerade kläder per år. Samtidigt ökar intresset för att handla second hand. Det kryllar av butiker, webbsidor och appar där du kan handla second hand. Det mesta är såklart använt i olika grad, men har fortfarande mycket kvar att ge en ny ägare, medan annat till och med har prislappen kvar! 

Genom att handla mer second hand kan du spara en hel del pengar. På köp- och säljsajten Tradera kan du exempelvis fynda kläder, accessoarer och inredning för under 10 kronor! Genom att handla mer second hand kan du dessutom ha råd att köpa märken som annars skulle [...]